Garant rezultata: Nakon 100 godina prvi čas na bosanskom jeziku (VIDEO)

U svom prvom izbornom nastupu “Bošnjačka lista-Esad Džudžo” uputila snažnu poruku i podsjetila na vrijeme kada je u OŠ “Avdo Međedović” održan prvi čas na bosanskom jeziku

screenshot/Esad Džudžo

Pod sloganom “GARANT REZULTATA” nosilac “Bošnjačke liste” i kandidat za vijećnika u budućem sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo započeo je izbornu kampanju. Za razliku od drugih učesnika izbora koje podržavaju jake stranačke infrastrukture “Bošnjačka lista-Esad Džudžo” svoju kampanju vodi uglavnom preko društvenih mreža.

U svom prvom izbornom nastupu (spotu) ova lista uputila je snažnu poruku i potsjetila na vrijeme iz 2013. godine kada je u OŠ “Avdo Međedović” u Selakovcu (Novi Pazar) održan prvi čas na bosanskom jeziku.

” Ja želim da kažem da 2. septembar 2013. godine označava kraj procesa asimilacije i denacionalizacije Bošnjaka u Republici Srbiji. Potpuno sam siguran da će ovaj dan biti važan datum u modernoj bošnjačkoj hisoriji. Na ovaj način vraćamo amanet našim pradjedovima i vašim očevima da obnovimo školstvo na bosanskom jeziku poslije 100 godina šutnje,” rekao je tom prilikom Džudžo na svečanosti u osnovnoj školi u Selakovcu koja je tog dana ponijela ime Avda Međedovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

http://

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *