Ko pjeva, zlo ne misli: SDP kampanja uz sevdalinku, osveženje za Tutin

Izborna lista “Sandžačka demokratska partija- Husein Memić” svoju izbornu kampanju nastavlja organizacijom okupljanja uz sevdalinku

Naredno okupljanje na kojem ova stranka želi da okupi svoje članove i simpatizere, kako najavljuje, biće održano u Tutinu. “Veče sevdaha” na kojem će nastupiti Tamburaški sastav iz Taslidže, Pljevalja, Hor Isa-beg iz Novog Pazara, Esad Memić, Eldin Šabanović i Ringo Hamdović zakazano je u restoranu Wiena, 2. novembra.

Simbolički, SDP u izbornoj kampanji proslavlja i imenovanje nosioca liste i potpredsjednika ove partije Huseina Memića na poziciju ministra u Vladi Srbije.

“Ja ću u Vladi Republike Srbije obavljati funkciju ministra za turizam i omladinu. To me ne sprečava da istovremeno budem i budući predsjednik BNV. Smatram da upravo s te pozicije ministra mogu više doprinijeti boljem ostvarivanju kolektivnih prava Bošnjaka koji žive u Republici Srbiji,” izjavio je, za Sarajevski “Stav” , Husein Memić ministar u Vladi Srbije i nosilac liste Sandžačke demokratske partije na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

“U odsustvu kulturnih događaja, pravo osveženje za naš grad. Dobrodošli Tutinci,” poručuje predsjednik OO Sandžačke demokratske partije (SDP) u Tutinu Besim Hamzagić.

Izvor: Facebook/ Rasim Ljajić, u posljednje vrijeme redovno obilazi OO SDP-a u Tutinu i radove na izgradnji Rekreacionog centra kod srednjih škola

Sandžačka demokratska partija (SDP) koja je na posljednjim izborima u Tutinu osvojila samo dva odbornička mandata sve je prisutnija u ovdašnjoj javnosti. Želi da povrati svoj rejting, a za ovu partiju prva provjera su naredni izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), te se očekuje da će priliku da kažu koju riječ biračima u restoranu “Wiena”, uz sevdalinku, iskoristiti nosilac liste i ministar u Vladi Srbije Husein Memić i osnivač ove partije Rasim Ljajić.

TT-Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *