Memić : Mi moramo sami da uzmemo svoja prava

U Novom Pazaru će vam reći da on važi za kadra SDP-a koji je “tvrđeg” nacionalnog opredjeljenja

Mi moramo sami, na pravi način, da uzmemo svoja prava u skladu sa zakonom, jer niko nam prava neće dati na tacni, izjavio je za list “Stav” Husein Memić nosilac liste Sandžačke demokratske parije (SDP) na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV)

“Posebno je ostvarivanje prava u oblasti djelovanja BNV na nama samima, jer tu imamo zakonsku kulturnu autonomiju. Dakle, jedino ako budemo znali da ta prava uzmemo, dobit ćemo ono što nam je potrebno,” kazao je Memić i naglasio da je – “Nekada je problem u državi i njenom birokratskom aparatu, ali najčešće je do nas samih, do naše nesposobnosti da iskoristimo svoja prava”.

“Bošnjaci često, zbog neuključivanja stručnih ljudi, ostaju uskraćeni svojih ljudskih i manjinskih prava,” smatra Memić.

Husein Memić je i novi ministar turizma i mladih u novoj Vladi Srbije. U Novom Pazaru će vam reći da on važi za kadra SDP-a koji je “tvrđeg” nacionalnog opredjeljenja. Memić je početkom ovog mjeseca kritikovao ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina (koji neće biti član nove Vlade) zbog odluke da ne primi nijednog Bošnjaka koji su se kandidovali za osnovnu obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice.

U javnosti je ostao zapažen i kada je kao član UO Rukometnog kluba “Novi Pazar” saopštio da istupaju iz Superlige Srbije nakon incidenata na meču s “Crvenom zvezdom” u Beogradu, a razlog je bio vrijeđanje igrača “Novog Pazara” na nacionalnoj i vjerskoj osnovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *