Tadić o Vučićevom dronu: Tragikomična vojna operacija

“Ovakve ratne predstave su nedopustivo sramoćenje Srbije i naše vojske!”napisao je na Twitteru bivši predsjednik Srbije Boris Tadić

ptntscrenn/YT

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da se radi na tome “da se utvrdi ko je poslao dron koji je oboren iznad Raške”

Povodom jučerašnjeg obaranja drona iznad vojnih objekata u blizini Raške predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da to nije prvi put da su iznad kasarni Vojske Srbije (VS) primijećene takve letjelice.

“Primjećivali smo ih danima ranije i onda smo ih upozorili. Takva vrsta izviđanja i nedozvoljenog obavještajnog rada predstavlja svojevrstan vid agresije na suverenu zemlju“, rekao je Vučić novinarima na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije.

Ocijenio je da se povodom tog incidenta “odmah vidi združena djelatnost protiv Srbije”.

“Ne bih je nazvao neprijateljskom zbog različitih konotacija u kojima će se pojaviti politički akteri u zemlji i regionu koji će s jedne strane krenuti sa sprdnjom zašto bi neko koristio dronove pored satelita a s druge strane, upitaće s kim se to sukobljavamo. Ni sa kim se ne sukobljavamo, ali da li hoćete da nam neko špijunira vojsku, da na teritoriji centralne Srbije ulazi u svaki hangar i prebrojava koliko metaka, granata imamo“, rekao je Vučić.

On je kazao da se radi na tome da se utvrdi ko je poslao dron koji je oboren iznad Raške.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić oglasio se na Twitteru povodom akcije protiv dronova po naredbi aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Novi ministar odbrane započeo je mandat tragikomičnom vojnom operacijom na osnovu još tragikomičnije naredbe vrhovnog komandata Vučića”, napisao je Tadić u objavi na društvenoj mreži Twitter.

“Ratne predstave su nedopustivo sramoćenje Srbije i naše vojske”, zaključio je Tadić.

http://

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *