Oglasila se policija Kosova: Imamo kapaciteta da upravljamo situacijom

Nakon povlačenja Srba iz policije na sjeveru Kosova objavljeno zvanično priopćenje iz Prištine

Foto: Gazeta Express

Kosovska policija je potvrdila da je “bilo podnesaka ostavki” srpskih policajaca u regionalnoj upravi policije u Sjevernoj Mitrovici ( sjever Kosova) . U saopćenju za javnost iz policije poručuju da još uvijek imaju kapacitet da upravljaju situacijom, prenosi Gazeta Express.

Srpski policajci koji su u okviru kosovskih institucija radili na administrativnom prelazu Jarinje predali su  uniforme i izašli iz službe.

Kako prenosi Kosovo onlajn sa Jarinja, 70 srpskih službenika stiglo je oko 16 časova na administrativni prijelaz Jarinje zajedno, a zatim su predali uniforme i ostavke.

Ovaj potez uslijedio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, koji su takođe izašli iz kosovskih institucija, javlja Kosovo onlajn.

U saopćenju za javnost iz policije Kosova poručuju da još uvijek imaju kapacitet da upravljaju situacijom, prenosi Gazeta Express

“Pozivajući se na aktuelna dešavanja, obavještavamo vas da je i danas bilo ostavki policajaca srpske zajednice u sjevernom dijelu zemlje, na području Regionalne direkcije Sjeverna Mitrovica.
Njihove ostavke su dostavljene u regionima i policijskim stanicama, gdje su neki od njih do sada predali opremu, kako bi nastavili sa okončanjem ostalih predviđenih procedura,” navodi se u saopćenju.

Policija Kosova je poručila da ima kapaciteta da upravlja situacijom

“Policija Kosova ima kapacitet da upravlja situacijom i stvorenim okolnostima, sve radnje će se preduzeti u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, u skladu sa operativnim procjenama i planiranjem, u cilju održavanja javnog reda i mira, kao i nadzora i kontrole granice,” saopćeno je večeras, prenosi portal Gazeta Express

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *