Veče sevdaha SDP-a: Slavićemo u nedjelju veče, možda se i neko jagnje ispeče

U organizaciji Sandžačke demokratske partije (SDP), u Novom Pazaru, održano je predizborno “Veče sevdaha” na kojem je lider i osnivač ove partije Rasim Ljajić uputio i poruku u stihovima

Foto:RTVNP

“…..Izađite svi iz kuće, za pobjedu i vrijeme buduće. Nek izađe sve živo, da nam sutra ne bude krivo……Beli na čelu kolone i on predvodi ove šampione….Slavićemo u nedjelju veče, možda se i neko jagnje ispeče. Kad SDP pobjeđuje niko ne gubi, samo nekom trnu zubi. Biće ovo velika pobjeda iz inata, ali vrijedna suhog zlata“.

Ovim stihovima osnivač SDP-a Rasim Ljajić je uputio poruku na predizbornom skupu “Veče sevdaha” koji je ova partija organizovala u Novom Pazaru u znak podrške listi “SDP-Husein Memić” na izborima za budući saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“Večeras da se radujemo, da bude veselo, ali od sutra da objašnjavamo svima oko sebe zašto su ovi izbori važni. U nedjelju, ako treba i bukvalno da izvedemo te ljude da glasaju, a onda ćemo uveče da slavimo i da Novi Pazar preplavimo ogromnom energijom, mladošću i ljepotom”, rekao je Ljajić u svom obraćanju.

Foto: RTVNP

Nosilac liste Sandžačke demokratske partije (SDP)  Husein Memić ocjenio je sinoć da će njihovom pobjedom pobjediti normalnost, zdravi i najbolji ljudi.

On je kazao da je Sandžačka demokratska partija (SDP) 14 godina prepuštali da neki drugi ljudi učestvuju u izbornim procesima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

“Mi vodimo potpuno mirnu kampanju, nijednu ružnu riječ nismo rekli za druge političke predstavnike, zato što će naša pobjeda biti i njihova, a njima više treba nego nama. Mi želimo da otvorimo vrata BNV svima, zato kažem da je i za njih to dobro”, rekao je Memić.

Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) održavaju se u nedjelju, 13. novembra.

Izvor: Free media/TT-Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *