Vučić: Dok sam živ pancirku neću nositi

Vučić je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sljedećeg planiranog atentata

ptintscreen/pink tv

Nisu naše službe mogle izmišljati nešto. Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete s telefona skinute. Počinju govoriti o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama sudjelovao. Ko je trebao učestvovati u izvršenju i u prvom pokušaju i u sljedećem pokušaju, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažirani svi snajperisti i specijalci koje ima na raspolaganju, a da je odbio nositi pancirku.

Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, prije nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: Šta ti je, što se ti treseš od straha – ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovjek, a da on sam nije htio ni pancirku nositi.

Dok sam živ ću ići u svoj narod

Ako smo zemlju doveli do toga da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda, to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću ići u svoj narod, pancirku neću nositi – ponovio je predsjednik Srbije.
Istaknuo je da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema.

Glavu smo joj dobrim dijelom odsjekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema s kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati rješavati u narednom periodu – zaključio je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *