Predizborni skup SPP-a u Sjenici : Mačak sa repom i mačku o rep

Usame Zukorlić na preizbornom skupu u Sjenici uputio poruku odbornicima koji su napustili Stranku pravde i pomirenja (SPP) zbog afere “Divlja rijeka”

Foto: SPP

“Znate kada mačak pusti da ga držiš za rep, možeš da ga držiš za rep sve do trenutka dok ga ne povučeš za rep, onda se mačak okrene i strada ruka i to se dogodilo sa tim jednim koji je htio da sruši vlast u Sjenici, povukao je mačka za rep,” rekao je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, upućujući poruku Fadilu Nikšiću i bivšim odbornicima ove stranke u Sjenici koji su napustili njene redove zbog afere “Divlja rijeka”.

U svom govoru na predizbornom skupu Stranke pravde i pomirenja (SPP) koja učestvuje na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće Zukorlić je optužio aktuelnu većinu u Vijeću (SDA Sandžaka i SDP prim.aut) za “politiku kriminala”.

“A trenutno Vijeće grca u dugovima, morat ćemo i te dugove da vratimo, dugove za fiktivne Sandžačke igre i druge fiktivne projekte. Dosta je bilo politike kriminala. Ova još jedna opcija koju nisam spomenuo, čiji kriminalci vire iz šahti, samo ću im reći nastavite da virite i ne izlazite iz šahti u koje smo vas poslali”, kazao je Zukorlić.

Prisutnima se, u Sjenici, obratila nosilac liste za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, Misala Pramenković.

“Mi nismo zadovoljni načinom kako nas je Bošnjačko nacionalno vijeće predstavljalo ili bolje rečeno nije nas ni predstavljalo. Zastupljali su i predstavljali samo partijske interese. Vrijeme je da oni nama podnesu izvještaj šta su uradili pa da mi ocijenimo da li je to dobro. Mi hoćemo Bošnjačko vijeće koje je dostupno svim Bošnjacima, koje je progresivno, koje će uspjeti da nadoknadi i nadomjesti sve ono što je propušteno.

Nama trebaju projekti, a toga je u Bošnjačkom nacionalnom vijeću najmanje bilo. Zato ćemo se u narednom periodu boriti da to Vijeće bude krovna organizacija i instituta svih Bošnjaka bez obzira u kojoj političkoj partiji pripadali i odakle dolazili”, kazala je Pramenković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *