Muratović uputio poruku Usami: Sramota je raskopati baba za političke poene

Admir Muratović nekada bliski saradnik (rahmetli) Muamera Zukorlića, dan nakon izbora za novi saziv BNV, uputio je poruku lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usami Zukorliću

Foto: Facebook/Admir Muratović

“Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” kojeg je predvodio Admir Muratović, nekada visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja, na proteklim izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća osvojio je jedan mandat.

On je na svom facebook profilu sa kojeg se uglavnom tokom kampanje obraćao biračima poručio: “Vidimo se na konstitutivnoj sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća”.

Uoči samih izbora Muratović je saopštio da je nakon “dugog promišljanja”  odlučio da se aktivno bavi politikom.

“Imajući u vidu sve što sam u izbornoj kampanji govorio o depolitizaciji Islamske zajednice donio sam odluku da podnesem ostavku na mjesto šefa Ureda za obrazovanje Mešihata Islamske zajednice u Srbiji,” saopštio je Muratović.

Dan nakon održanih izbora Muratović je uputio poruku, očigledno na adresu lidera SPP-a Usame Zukorlića.

” Stid je dio imana, a sramota je raskopati baba da bi dobio političke poene i preći preko toga kao da se ništa desilo nije,” napisao je Muratović i poručio da takvu sramotu “ne može oprati historija” a “izbornu sramotu, naredni izbori”.

http://

Podsjetimo, bivši lider Stranke pravde i pomirenja (rahmetli) Muamer Zukorlić, nakon obdukcije, ukopan je u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru. Njegov sin Usame Zukorlić odmah nakon što je preuzeo kormilo SPP-a tvrdio je da je njegov otac, koji je prvobitno ukopan u rodnom selu Orlje, otrovan te je obavljena obdukcija. Usame je nakon toga postao i glavna zvijezda medija u regionu, a u ovom periodu odigravao se i obračun sa nekim bivšim funkcionerima SPP-a i Elmom Elfić – Zukorlić (drugom suprugom Muamera Zukorlića).

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *