Baćićanin: Ostaje da vidimo, nijedna lista neće moći sama

Nosilac liste “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin”, Fuad Baćićanin rekao da su Bošnjaci na  izborima odlučili da predaju odgovornost za vođenje vijeća strankama koje su bliske režimu u Beogradu, piše Free media

Foto: facebook/Fuad Baćićanin

Baćićanin je rekao da su rezultati izbora pokazatelj da su one stranke koje nije zanimao rad BNV u izborni proces uključile sve svoje kapacitete uz podršku srpske vlade i njenog režima.

“Imajuću u vidu okolnosti i snagu propagande koja je bila usmjerena protiv politike očuvanja integriteta i samostalnosti BNV oličene u politici naše liste, ali i manjih i većih opstrukcija izbornog procesa, smatramo da je ostvareni rezultat naše liste zadovoljavajući“, rekao je Baćićanin.

Baćićanin je na konferenciji za novinare rekao da će oni, u skladu sa ostvarenim rezultatima, nastaviti da rade u BNV u interesu Bošnjaka Sandžaka.

„Očigledno je da nijedna lista neće biti u stanju da samostalno rukovodi BNV, a naravno da ostaje da vidimo u kojem ćemo kapacitetu uzeti učešće u radu. Izborni proces je bio opstruiran, vođenja je kampanja protiv samog vijeća, te su rezultati izbora u mnogome utjecali na to“, rekao je Baćićanin.

On je kazao da tek nakon objave zvaničnih rezultata može govoriti o mogućim koalicijama.

„Naši su posmatrači već uložili neke prigovore, rezultati nisu konačni, a nakon objavljivanja konačnih rezultata moći će o svemu da se razgovara“, zaključio je Baćićanin.

Izvor: Free media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *