Rožajac obavijestio policiju, kriminalci upali u zamku

Policija Crne Gore uhapsila je dvije osobe iz Nikšića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo iznuda putem pomaganja na štetu I.M. iz Rožaja

Foto: printscreen/ilustracija

Uhapšeni su I.N. (58) i Z.N. (34) iz Nikšića. Oni su upali u zamku policije kada su od I.M. iz Rožaja preuzeli obilježene novčanice kako bi mu vratili ukradeni “Audi Q5”

Oštećeni je 13. novembra podnio prijavu Odjeljenju bezbjednosti Nikšić u kojoj je naveo da mu nepoznato lice iz Nikšića traži 7.000 eura kako bi mu vratilo vozilo marke „Audi Q5“, a čiji je nestanak prijavio u prethodnom periodu. Pripadnici policije su u koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, nakon predaje novca od strane oštećenog nepoznatom licu u ulici Ilije Milovića u Nikšiću, kontrolisali, u tom momentu, nepoznatu osobu kod koje su pronađene novčanice sa prethodno popisanim serijskim brojevima novčanica. Lice je privedeno u službene prostorije kojom prilikom je utvrđeno da se radi o I.N., navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Daljim radnjama policija je došla do sumnje da je I.N. postupao po instrukcijama svog srodnika Z.N. iz Nikšića.

Novac je oduzet i vraćen vlasniku, kao i predmetno vozilo.

I.N. i Z.N. su privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji im je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *