Pljušte optužbe: Ko kupuje glasove, ako smiješ idemo na poligraf

Dok optužuje druge za izbornu građu bivši funkcioneri SPP otkrivaju da je ova stranka na izborima za BNV, ali i lokalnim izborima, kupovala glasove

Stranka pravde i pomirenja (SPP) ocjenila je da su protekle izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) obilježile brojne neregularnosti i optužila Sandžačku demokratsku partiju (SDP)  za “apsolutnu izbornu krađu”. Dan ranije “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”, koji je okupio bivše funkcinere ove stranke, optužio je Stranku pravde i pomirenja za kupovinu glasova u kojoj su učestvovali i pojedini službenici Islamske zajednice . Nakon ove konferencije za štampu SPP-a Admir Muratović je pozvao Usamu Zukorlića da idu na poligraf – “Ako smiješ Usame Zukorliću…sutra idemo na poligraf”, napisao je Muratović (VIDEO)

Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović izjavio je na konferenciji za novinare da je SPP osvojila 12 vijećničkih mandata, koliko i njihov rival koji je, kako je rekao, razliku u broju glasova ostvario na biračkim mjestima van Sandžaka.

Kazao je i da je SDP u Sandžaku ucjenjivala oko 10.000 zaposlenih u lokalnim samoupravama, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama.

“Masovno su ucjenjivali radnike gradskih i opštinskih uprava, profesore i zdravstvene radnike da obezbijede po 50 ili više sigurnih glasvoa kako bi sačuvali svoja radna mjesta. Uprkos malverzacijama, izbornoj krađi, ucjenama, pritiscima i kupovina glasova nisu uspjeli da pobjede, a SPP je ostvarila najbolji rezultat na proteklim izborima”, poručio je Numanović.

Pozvao je SDP i SDA Sandžaka da prihvate program SPP-a

“Sve ove malverzacije neće promijeniti konstalaciju snaga, pa zbog toga pozivamo jednu i drugu partiju da prihvate program SPP i da krenemo u promjene u BNV. Želimo BNV bez diskriminacije, bez medijskog mraka, koje će se baviti konkretnim projektima na terenu”, rekao je Numanović.

Za SPP i hodže kupovali glasove, davali i po nekoliko stotina evra

“Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” koji je okupio nekoliko bivših visokih funkcionera SPP-a optužio je ovu stranku da je na proteklim izborima “kupovala glasove” te da su u toj kupovini učestvovali i pojedini službe Islamske zajednice u Srbiji.

” E sada ćemo Usame Zukorliću da vidimo ko je ponižen i zasramljen. Idu sve ucjene kojima si ucjenjovao vrh Islamske zajednice za ovu godinu dana,” poručio je Admir Muratović (BOSS) i najavio da će otkriti od koga je Zukorlić za izbore “dva puta uzeo po 200 hiljada eura”.

On je objavio da je SPP, posebno u Sjenici, preko dva službenika Islamske zajednice kupovala glasove, te da je u Novom Pazaru taj broj znatno veći.

” U narednim danima ću iznositi za svako izbornom mjesto imena i prezimena osoba uz fotografiju, koje su kupovale glasove. Posebno se u tome istakao jedan imam iz Selakovca,” obećao je Muratović.

“Ako smijes Usame Zukorlicu…sutra idemo na poligraf! “, poručio je Admir Muratović, nakon konferencije za medije Stranke pravde i pomirenja (SPP) – VIDEO

http://

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *