U Tutinu vanredna situacija, policija i vatrogasci tragaju za dvogodišnjim djetetom

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u Tutinu

Vatrogasci i policija iz Tutina tragaju za dvogodišnjim djetetom koje je oko 16.10 časova upalo u rijeku Vidrenjak kod ovog grada, rečeno je Tanjugu iz Policijske uprave u Novom Pazaru. Navode da spasilačke ekipe vrše potragu čamcem, ali i da pretražuju korito rijeke sa obale.

“Situacija je najteža u Tutinu gdje su svi vodostaji drugog reda, oni mali nevidljivi potoci, zbog obilnih padavina postali ozbiljne bujice koje su ugrozile pojedine kuće i dijelove infrastrukture”, rekao je Goran Puzović iz sektora za Vanredne situacije Srbije.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot je izjavio je da je u toj opštini već proglašena vanredna situacija i da je samo na području grada poplavljeno oko trideset objekata.

„Iz Vidrenjaka i Pečaonice, kao i iz potoka na području grada, voda se izlila iz korita. Situacija je teška, od ranih jutarnjih sati smo obišli sve kritične tačke i regovali sa svom raspoloživom mehanizacijom u Tutinu. S obzirom da se najavljuju nove padavine mi smo u stanju pripravnosti i spremni smo da reagujemo u svakom trenutku“, rekao je Hot dodavši da je angažovano oko pedeset mašina i hiljadu kubika materijala nasuto kako bi se soriječilo plovljenje privrednih objekata i kuća.

Zbog velikih količina padavina na području Gornje Pešteri došlo je do plavljenja šireg područja i presjecanja seoskih puteva.

U večernjim satima u Tutin je stigao ministar policije Bratislav Gašić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *