Tutin: Pronađeno tijelo djeteta koje je ranije danas upalo u rijeku

Prema nezvaničnim saznanjima dijete je živjelo u improvizovanom romskom naselju

Prema izvještajima medija, na području Srbije, najteža situcija je u Tutinu gdje je rijeka odnijela dvogodišnje dijete. Kako je potvrđeno iz policije, tijelo djeteta izvučeno je u 19 sati. Viši javni tužilac naredio je obdukciju, potvrđeno je za medije.

Prema nezvaničnim saznanjima dijete je živjelo u improvizovanom romskom naselju smještenom na obali rijeke Vidrenjak, a pretpostavlja se da je zbog nepažnje upalo u rijeku kada su roditelji prišli kako bi vidjeli nabujalu rijeku.

Podsjetimo, vatrogasci i policija iz Tutina tragali za dvogodišnjim djetetom koje je oko 16.10 časova upalo u rijeku Vidrenjak kod ovog grada i nestalo pod vodom.

Direktor preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović je rekao u Tutinu da je ciklon donio “ozbiljne padavine” i da je palo oko 120 litara kiše za 24 sata, saopćilo je to preduzeće.

On je u Tutinu, gdje je proglašena vanredna situacija nakon porasta vodostaja rijeke Vidrenjak, rekao da Tutin, “na regulisanom dijelu rijeke Vidrenjak nije bio ugrožen”, te da je “problem nastao na nizvodnom dijelu”.

Kazao je i da je potrebno uz pomoć lokalne samouprave izraditi projekat, kako se više ne bi dešavale situacije poput aktulene, navodi se u saopćenju.

Puzović, koji je s ministrima odbrane i policije Milošem Vučevićem i Bratislavom Gašićem, obišao Tutin je kazao i da su dogovoreni prioriteti.

“Dogovorili smo prioritete kada se situacija stabilizuje, kako bi pomogli stanovništvu i sredili sve što je bilo ugroženo”, rekao je on.

Srbija vode su navele i da se voda izlila samo na dijelovima gdje je korito neregulisano, a da vodostaj ima tendenciju opadanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *