Memić kod Dudića: Moj dunjalučki uspjeh bio bi ujedinjenje Islamske zajednice

Ministar turizma i omladine Husein Memić posjetio je danas predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiju Mevlud ef. Dudića

Foto:rtvnp.rs

Najveći moj dunjalučki uspjeh bi bio da dam doprinos na ujedinjenju Islamske zajednice. Muftija mora biti na čelu kolone a političari iza njega u zajedničkom safu, rekao je nakon završetka izbora za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) ministar u Vladi Srbije Husen Memić. On je danas u Novom Pazaru razgovarao sa muftijom Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef. Dudićem

Muftija Dudić čestitao je Memiću imenovanje na poziciju ministra i zaželio mu uspjeh u vršenju ove funkcije, javlja RTV Novi Pazar.

Ministar Memić izrazio je radost zbog posjete Islamskoj zajednici čiji je legitimitet, prema njegovim riječima, nesporan za sve pripadnike islama u Republici Srbiji i za njega lično.

Kako prenosi RTV Novi Pazar, Memić je podržao poziv muftije Dudića imamima koji su napustili zajednicu da se, u cilju postizanja jedinstva, vrate u okrilje tradicionalne, legalne i legitimne Islamske zajednice.

Također, Memić je istakao spremnost da sa svoje pozicije podrži projekte Islamske zajednice koji se tiču ministarstva na čijem je čelu, posebno naglasivši projekat restauracije Altun alem džamije, kao i Starog hamama.

Muftija Dudić je ukazao da su rijetke osobe kojima se pruži prilika u životu da urade velike stvari za svoj narod, zajednicu, državu i sve građane, pozvavši pritom ministra Memića da iskoristi ovu priliku.

Ministar je predsjedniku Mešihata uputio poziv za uzvratnu posjetu,

Izvor: RTV Novi Pazar/TT-Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *