Slučaj pokrenut na Twitteru: Vesić vidio fotografije i uputio inspekciju u Tutin

Pažnju ministra izazvala fotografija zgrade čiji je investitor preduzeće “Reisen-bus”

“Ovaj objekat postoji devet godina i verovali ili ne tada im je izdata građevinska dozvola od strane opštine. To im nije bilo dovoljno pa su izgradili više, pa je sada zgrada bespravna”, napisao je ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić na Twitteru.

Republička građevinska inspekcija ujutro šalje zahtjev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentaciju iz predmeta izdavanja građevinske dozvole, najavio je ministar, pišu Novosti.

“Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije pokrenuće upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole za poslovni objekat na rijeci Vidrenjak”, poručio je on.

Priču o zgradi na Vidrenjaku čiji je investitor preduzeće “Reisen – bus” iz Tutina pokrenuo je funkcioner Narodne stranke zadužen za resor zaštite životne sredine Aleksndar Anđelković.

On je uz niz fotografija napisao i kakav epilog očekuje.

“Poziv odgovornog projektanta na javnu odbranu projekta, pred tročlanom komisijom u Inženjerskoj komori Srbije”, napisao je Anđelković i dodao:

  • Pribavljanje svih dokumenata i saglasnosti koje su nadlježne institucije dale. Ne bi me čudilo da su dobili saglasnost Srbijavoda.1/4
  • U slučaju da projktantska firma nije u stanju da odbrani projekat, što je vrlo očigledno da neće moći. Pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornog projektanta i svih učesnika u projektu zbog ugrožavanja bezbjednosti građana i njihove imovine.2/4
  • Pokretanje krivičnog postupka protiv svih odgovornih koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili bezbjednost ljudi i imovine (vodoprivredna inspekcija, građevinska inspekcija, sva javna preduzeća koja su dala saglasnost, direktori i predsednik opštine).
    3/4
  • Uklanjanje objekta, vraćanje korita rijeke u prvobitno stanje, nadoknada štete svima koji su štetu pretrpeli, oduzimanje licenci za rad na najmanje 10 godina svim učesnicima. Ako se utvrdi da je sa umišljajem i organizovano onda i zatvorske kazne.

http://

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *