Raspada se Dritanova vlada, Jovana Marović je samo početak

Ostavku podnijela potpredsjednica GP URA Jovana Marović

Premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović kazao je da nema poseban komentar na ostavku potpredsjednice GP URA, Jovane Marović u Vladi i stranci i poručio da partija na čijem je čelu nije tu da štiti “principe nekih drugih”.

“Nemam neki značajniji komentar. URA je partija koja baštini svoje principe, mi nismo tu da štitimo principe nekih drugih”, rekao je Abazović novinarima nakon posjete HE Perićica.

Kazao je da nema najave da bi još neko od ministara mogao da podnese ostavku.

“Postoji jedan plan DPS-a kako misle da omasove svoje proteste i da im se priključe još neke partije. Ko želi da se priključi neka izvoli, vladu ništa neće poremetiti. Moguće da će napraviti i neku uslugu iz razloga što bi neke stvari mogli da ubrzamo. Postoji plan B za svaku stvar. Ali nemam takve najave, niko me nije obavijestio”, rekao je Abazović.

SD: Jovana Marović je samo početak, konačno je prekipilo

Nakon što je, poslije mnogo pretrpljenih i prećutanih političkih poniženja, ministarki evropskih poslova i potpredsjednici Vlade, istovremeno potpredsjednici URA-e, konačno prekipilo i podnijela je ostavku na sve funkcije, ovo bi trebalo da bude alarm i za odlazećeg premijera u tehničkom mandatu, koji bi i sam ponošenjem ostavke stavio tačku na dalje sopstveno ali i političko brukanje države koju nažalost predstavlja, ocijenile su Socijaldemokrate.

Abazović, smatraju u SD, mora biti svjestan da je, kako državu, tako i partiju, doveo do tačke pucanja, te da je Jovana Marović samo početak.

“Sluganska politika sa elementima veleizdaje koju Abazović i njegova partija vode, dovela je do toga da jedna od njegovih najbližih saradnica kaže “Dosta je!” i izađe iz cijele priče, nakon što je i kao osoba, i kao izgrađeni NVO aktivista, i te kako izgubila kredibilitet u javnosti. Zato, odlazećem premijeru preporučujemo da i sam podnese ostavku i time relaksira javnost, koja se duže vrijeme pita gdje je granica sopstvenom ličnom i političkom ponižavanju odlezećeg premijera, kome se i Vlada i partija urušavaju kao kula od karata, a koji je zahvaljujući svojoj submisivnoj politici služenja tuđim interesima sačuvao svoje zasluženo mjesto u istoriji crnogorske izdaje”, saopštili su iz SD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *