Odlazi i Rejhan Kurtović: U džipu sa rotacijom od Peštera do Vlade Srbije

 

Foto: Opština Sjenica

Na sjednici Vlade Republike Srbije održanoj 25.11.2022. godine Rejhan Kurtović, potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja, imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjiska prava i društveni dijaglog, saopštio je lider SPP-a Usame Zukorlić.

Kurtović koji obavlja i dužnost predsjednika Skupštine opštine Sjenica široj javnosti postao je poznat tokom ljeta kada je zbog afere “Divlja rijeka” bila ugrožena većina koju predvodi SPP u Sjenici. Afera “Divlja rijeka” rasplamsala je sukobe u ovoj stranci, a tada su nezadovoljni odbornici govorili o tome da je Kurtović u Sjenici i na Pešteru postao prepoznatljiv po tome što vozi ”velikom brzinom, sa blinkerima i sa upaljenom rotacijom”

Bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović tada je otkrio da bliža rodbina Rejhana Kurtovića ima bliske veze sa bivšim komandatnom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem.

Foto: facebook

U Nišu, 10. jula, Dino Kurtović  fotografisao se sa generalom žandarmerije Bratislavom Dikićem “kojeg je vodio u Tursku, o svom trošku, i platio presađivanje kose”, otkrio je tada Muratović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *