Protesti u Podgorici: Otvoreni Balkan možeš mačku o rep, Dritane Abazoviću!

U Podgorici je večeras održan treći protest opozicije, predvođen Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, protiv Zakona o predsedniku

Foto: Pobheda

Okupljeni građani ispred Skupštine nosili su transparente na kojima, između ostalog, piše: “Počni da brineš jer i tebe se tiče”, “Ne damo te, Crna Goro”, “Sa ovim ljudima ti nemaš ništa, odavno su te prodali”, “Ima nas! Na damo Ustav! Hoćemo izbore!”, prenosi Pobjeda.

Više hiljada građana i večeras je ispred Skupštine Crne Gore poslalo poruku da je, za dobrobit cijele države i njenih građana, potrebno što prije izaći na parlamentarne izbore, povući izmjene Zakona o predsjedniku i deblokirati Ustavni sud.

Govornici su istakli da neće stati borba za građansku i evropsku Crnu Goru i da neće dozvoliti da država postane dio fantomskog “srpskog sveta”

Neće proći Vučićeve sluge, Crna Gora će u EU

Neće proći Vučićeve sluge sa svojim zlim naumima pokoravanja Crne Gore. Nijesu prošle sluge Beograda ni 90-ih, pa neće ni danas u nezavisnoj i NATO Crnoj Gori, poručila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković.
Ima nas i vazda nas je bilo da anticrnogorskoj, antigrađanskoj, antievropskoj, primitivnoj, nacionalističkoj, velikosrpskoj politici kazemo veliko “ne”. Ne kao Lovćen, ne kao Durmitor ne kao Rumija – istakla je Vuksanović-Stanković.

Ona se osvrnula na pitanje Otvorenog Balkana, ističući da će Crna Gora u Evropu, a ne u fantomski srpski svet.

– Pošto su su se ovi Vučićevi pioni rastrcali ovih dana da nam opet govore o nekakvom Otvorenom Balkanu. OB možeš mačku o rep, Dritane Abazoviću! Eto ti ga Vulin i Raković, eto ti ga Bećković pa možeš po Beogradu da trubiš koliko oćeš! Ali dalje ruke od Crne Gore. Crna Gora će u Evropu, a ne u srednji vijek! Crna Gora će u EU, a ne u fantomski srpski svet. Živjela nam neuništiva jedna i jedina, naša majka, naša otadžbina Crna Gora – poručila je Vuksanović-Stanković.

Nakon govora, građani su krenuli u protestnu šetnju do spomenika Svetog Petra Cetinjskog, a skup je, kao i prethodna dva, protekao bez ijednog incidenta.

Izvor: Pobjeda/Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *