Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća zasijeda 12. decembra

Na sjednici se bira novo radno predsjedništvo, a zatim potvrđuju mandati

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov zakazao je danas konstitutivnu sjednicu budućeg saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) za 12. decembar.

Kako je najavljeno, na sjednici će biti izabrano radno predsjedništvo, a zatim potvrđeni mandati članovima ovog nacionalnog organa.

“Ukazujemo da nakon potvrđivanja mandata i završetka konstitutivne sjednice, nacionalni savjet može da nastavi svoj rad tako što će započeti prvu redovnu sjednicu novog saziva nacionalnog savjeta”, navodi se u saopštenju.

Prema konačnim rezultatima Republičke izborne komisije (RIK) liste “Sandžačka demokratska partija” i “Stranka pravde i pomirenja” osvojile su po 12 mandata, lista “Bošnjačko jedinstvo” 10 mandata, dok je listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” pripalo jedno mjesto u novom sazivu BNV.

SDP je osvojila najviše glasova u Novom Pazaru, Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši i u ostalim gradovima gdje je bilo omogućeno glasanje u Srbiji, dok je za SPP najviše glasalo žitelja Sjenice, a Tutinci su većinom povjerenje dali Ugljaninovoj listi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *