Memić : Nema potrebe da nas plašite slikama iz skupštinskog restorana

Povodom zajedničke fotografije poslanika SDA Sandžaka i SPP-a oglasio se ministar Husein Memić

Foto: Husein Memić

Ministar u Vladi Srbije i nosilac liste Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) oglasio se nakon što su poslanici SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) objavili zajedničku fotografiju iz Skupštine Srbije

“Nema potrebe da nas bilo ko plaši slikama iz skupštinskog restorana”, napisao je na svom facebook profilu Memić.

On je naveo da je SDP ostvarila svoj cilj time što je dokazala da je najača bošnjačka stranka koja je pobijedila u četiri od šest sandžačkih opština.

” Želimo SDA i SPP svu sreću.  Relaksirano čekamo lokalne izbore na kojima ćemo pobjediti novoformiranu koaliciju SDA-SPP,” poručio je Memić tim povodom.

Uz svoju reakciju u finišu pregovora o formiranju novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Memić je objavio “Principe za koje se zalaže SDP”.

Ranije danas narodni poslanik lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić i narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović objavili su zajedničku fotografiju poslanika ove dvije stranke u Skupštini Srbije.

“Nakon orkestriranog napada na Sandžak, na kahvi smo se složili da ipak nismo došli čak u Beograd da bismo se međusobno napadali, dok nam protivnici Sandžaka negiraju identitet i sanjaju o njegovom brisanju,” napisao je na svom facebook profilu narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović.

Gotovo istovremeno istu fotografiju na svom facebook profilu postavio je i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić.

“Ultra-desničari sve aktivnije galame protiv Bošnjaka i Sandžaka, sjeli smo da dogovorimo strategiju … Iako se politički razlikujemo, imat ćemo par tačaka oko kojih ćemo jedinstveno nastupati, ” poručio je Zukorlić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *