Ništa od “mašala, elhamdulillah”: Nakon fotografisanja Usame otišao kod Milije

Propala očekivanja da će u Skupštini Srbije biti formiran poslanički klub Bošnjaka

Javnost u Sandžaku je sa oduševljenjem prihvatila zajedničku fotografiju koju su juče objavili poslanici SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP). Članovi i simpatizeri ove dvije bošnjačke političke stranke na trenutak su povjerovali da je to i najava formiranja “Bošnjačkog poslaničkog kluba” u Skupštini Republike Srbije.

Optimizam Bošnjaka Sandžaka trajao je samo do objavljivanja vijesti da je Stranka pravde i pomirenja (SPP) ipak odlučila da formira poslanički klub  sa Milijom Miletićem iz Svrljiga sa liste Srpske napredne stranke (SNS) i Mirkom Ostrogoncem iz Subotice, poslanikom Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV).

Poslaničku grupu ZA POMIRENJE SPP-USS-DSHV prema dogovoru predvodiće narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahija Ferhatović, a njegov zamjenik je Milija Miletić.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je prije toga tokom zasijedanja pozvao poslanike SPP-a da zajednički formiraju “Bošnjački poslanički klub”, uslijedila je kratka rasprava u kojoj je Ferhatović rekao da se radi o performansu. Međutim, nakon toga uslijedilo je primirje uz kahvu i zajedničku fotografiju.

Vijest se našla u svim lokalnim i regionalnim medijima, a zatim su uslijedili i brojni komentari:
“Mašala, elhamdulillah”, “Ovo su pravi predstavnici Bošnjaka”, “Ako vam je nijet iskren molim Allaha da vam pomogne”.

Nakon kahve sa poslanicima SDA Sandžaka Enisom Imamovićem i Selmom Kučević, kada su se svi u Sandžaku ponadali, posebno Bošnjaci, lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić napravio je dogovor sa dva poslanika vladajuće koalicije i prekinuo sva nagađanja o formiranju poslaničkog kluba Bošnjaka u Skupštini Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *