Osmani o barikadama: Kriminalne bande predvodi njihov politički lider Aleksandar Vučić

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je potvrdio da je policija Kosova privela bivšeg policajca Dejana Pantića, a kao razlog naveo “organizovanje terorističkog napada na prostorije Centralne izborne komisije”.

“Pantić je optužen za terorističke akte i napad na ustavni poredak”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Pantić je bivši pripadnik Kosovske policije. Policiju je napustio 5. novembra, zajedno sa ostalim predstavnicima Srba koji su tada započeli bojkot institucija Kosova.

U Sjevernoj Mitrovici i Zubinom Potoku su 6. decembra demolirane prostorije Centralne izborne komisije. Tada su članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da u pratnji policije da započnu organizovanje izbora za gradonačelnike.

U tom incidentu je upotrebljeno vatreno oružje i eksplozivne naprave, a Svečlja je potom na konferenciji za novinare saopštio da ima informacije da su u napadu učestvovali neki od bivših policajaca.

Ministar policije Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla)danas je izjavio da su “ekstremističke grupe” postavile barikade u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, kako bi se spriječilo sprovođenje reda i zakona.

“Pozivam sve građane da očuvaju mir, a posebno naše građane srpske nacionalnosti, da ne postanu dio kriminalnih grupa na sjeveru”, naveo je on.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, odgovarajući na pitanja novinara o barikadama, izjavila je da “kriminalne bande na sjeveru, koje predvodi njihov politički lider  Vučić i čija naređenja primaju, imaju za cilj da destabilizuju Kosovo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *