Konstituisan novi saziv BNV: Potvrđeni mandati, većina nije formirana

Danas je u Glavnom uredu Vijeća konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Facebook/BNV

Većina koja će upravljati predstavničkim tijelom Bošnjaka još nije formirana, ali je postignut dogovor da prva redovna sjednica bude održana 26. decembra ove godine.

Konstitutivnoj sjednici Vijeća prisustvovao je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov.
„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je partner njima u ostvarivanju manjinskih prava, bićemo podrška njihovim nastojanjima. Nastojat ćemo ostvariti jedan kunsultativni, interaktivni odnos sa svim nacionalnim savjetima nacionalnih manjina u Republici Srbiji, njih je 23 i onda kao platforma sa tijelima vlasti, na centralnom nivou i u lokalnim zajednicama, kreativno budemo u funkciji i budemo podrška njihovim nastojanjima u ostvarivanju njihovih interesa i manjinskih prava“, rekao je Žigmanov.

Facebook/BNV

Predstavnici izbornih lista su potvrdili da još nije postignut dogovor o većini, ali su izrazili spremnost da budu jedinstveni i sve liste učestvuju u budućem upravljanju Vijećem.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća potvrđeni su mandati svih 35 izabranih vijećnika čime je ovaj nacionalni organ konstituisan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *