“Bošnjačo srpski savez” kod reisu-l-uleme IZ u BiH Husein ef. Kavazovića

Delegacija BOSS-a upoznala je reisu-l-ulemu sa inicijativom i programskom platformom političke organizacije Bošnjačko srpski savez

Foto. facebook/BOSS

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio delegaciju Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS), političke organizacije koja je nedavno formirana u Sandžaku. Delegaciju su sačinjavali Samir Tandir, predsjednik Inicijativnog odbora (IO)  BOSS-a, Admir Muratović, zamjenik predsjednika IO i Bajazid Žigović, član IO, zadužen za dijasporu.

Razgovarali su o ukupnom stanju Bošnjaka u Sandžaku posebno na institucionalno djelovanju svih važnih činilaca zainteresiranih za stanje muslimana – Bošnjaka na ovom dijelu domovinskog prostora gdje Bošnjaci žive.

Saglasili su se da je najvažnije sačuvati zdravu komunikaciju i razumijevanje među svim institucijama i pojedincima koji rade u interesu Bošnjaka, navodi se u informaciji koju objavljuje Islamska zajednica BiH.

Delegacija BOSS-a upoznala je reisu-l-ulemu sa inicijativom i programskom platformom političke organizacije Bošnjačko srpski savez, navodi se u saopćenju BOSS-a.

“U konstruktivnom razgovoru saglasili smo se da sve institucije i organizacije Bošnjaka trebaju dati doprinos na jačanju duhovnog, kulturnog i nacionalnog kapaciteta. Delegacija je predstavljajući ideju iznela reisu-l-ulemi svoje uvjerenje da je pravi trenutak da se napravi jedan ovakav hrabar iskorak, za kojeg vjerujemo da je od interesa i bošnjačkog i srpskog naroda, te od interesa za mir i stabilnost na Balkanu,” saopćio je Bošnjačko srpski savez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *