Osuđeni hirurg iz Novog Pazara radi u Prištini, četiri puta odlagao odlazak u zatvor

Izdat nalog novopazarskoj policiji da Tutića pronađe i sprovede na izdržavanje kazne, ali je on u međuvremenu otišao na Kosovo, gdje je nedostupan organima Srbije.

screenshot/A1

Hirurg iz Novog Pazara Izet Tutić počeo je da radi na privatnoj prištinskoj klinici “United hospital”, objavila je ta zdravstvena ustanova na društvenim mrežama.

Predstavljajući novopazarskog doktora, ta bolnica navela je da je Tutić završio Medicinski fakultet u Beogradu 1989. godine, kao i da je specijalizirao hirurgiju šest mjeseci pre roka na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), prenosi radio Sto plus.

Magistrirao je 1999. godine, a doktorirao dvije godine kasnije.

Uhapšen je u oktobru 2018. godine, a Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu osudilo ga je na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita, da bi potvrđivanjem Apelacionog suda u Kragujevcu, ta presuda u avgustu prošle godine postala pravnosnažna.

Istom presudom određena mu je i mjera zabrane vršenja poziva ljekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove mjere”, navodi se u presudi.

Tutić je nakon izrečene presude ocijenio da je “preteško kaznjen zato što je od pacijenta primio minoran, od srca dat, poklon”, te da je “neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovdje sve funkcioniše kako treba”.

Osuđeni hirurg je na skupu organizovanom u znak protesta zbog izrečene mu presude govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima.

Tutić je četiri puta odlagao odlazak na izdržavanje kazne zbog zdravstvenih problema, a peti put mu je molbu, na osnovu vještačenja ljekara iz Kraljeva, Osnovni sud odbio u septembru ove godine.

Izvor: Radiostoplus.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *