Nakon protesta “I naša djeca imaju pravo da žive” oglasili se i političari iz Sandžaka

Tokom protesta u novopazarskom naselju Mur na društvenim mrežama oglasili su se i predstavnici političkih partija iz Sandžaka. Otac stradale Melise poručio “Nikom ne želim ono što se meni desilo”.

Facebook/H.M

Nekoliko stotina građana Novog Pazara, iz naselja Mur ali i ostatka grada, okupilo se na mirnom protestu na mjestu nedavne pogibije djevojčice Melise Zećović (15) kako bi zatražili od nadlježnih da se ovakve nesreće više ne ponavljaju, Na društvenim mrežama svoje poruke uputili su i predstavnici ovdašnjih, bošnjačkih, političkih stranaka: Usame Zukorlić (SPP), Enis Imamović (SDA Sandžaka) i Hisein Memić (SDP)

Učesnici potesta su zatražili postavljanje trotoara, video nadzora, usporivača brzine odnosno ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije. Prisutni su tražili i da se bahati vozači strožije kažnjavaju.

Protestu sa kojeg je upućena poruka ” I naša djeca imaju pravo da žive” prisustvovao i otac tragično nastradale Melise koji je rekao da “nešto mora da se pod hitno učini jer nikom ne želi ono što se njemu desilo”.

“Drago mi je što su svi ovi ljudi došli danas jer moje Melise nema pa nema više ali ne želim da iko doživi ono što sam ja doživeo” – rekao je potreseni otac, prenosi Indeks-online

Facebook/H.M

Oglasili se Zukorlić, Imamović i Memić

“Moj grad nikad življi i odlučniji u borbi za svoja prava. Danas smo u svojstvu građana podržali zahtjeve da i stanovnici Mura imaju za početak elementarnu bezbjednost za svoju djecu,” napisao je Usame Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja(SPP) na svom facebook prifilu.

Enis Imamović, poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Republike Srbije je poručio da su blokade jedini način da skrenemo pažnju da nam se život odvija u haosu.

“Podržao sam današnje proteste građana Novog Pazara zato što je u Srbiji protest postao jadini način da građani barem blokadama puta skrenu pažnju da im se život odvija u haosu, kako saobraćajnom, ekološkom, tako i institucionalnom,” napisao je Imamović.
On je naveo da institucije grada, pa i države “već odavno ne služe građanima već partijama na vlasti, a partije na vlasti svoju odgovornost kriju iza institucija, prebacujući je sa jednih na druge”.

Memić: Veliki protest sa realnim zahtjevima mještana Mura

“U utorak ćemo zajedno razgovarat sa novim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem koji je izrazio želju da pomogne u rješavanju problema meštana Mura kao i svih ostalih kriznih tačaka na magistralnim ( državnim ) putevima u našem gradu,” napisao je Husein Memić minstar u Vladi Republike Srbije (SDP).

On je obećao”Prenenijet ćemo sve opravdane zahteveve i pozvaćemo na sastanak i mještane Mura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *