Rajko Cerović: Navodna skupštinska većina u Crnoj Gori dogurala cara do duvara

Sve će to odjednom padati s istim treskom kao kad je padao Miloševićev režim

printscreen/Gradska.tv

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji, književnik i publicista Rajko Cerović ističe da se sa sve masovnijih građanskih protesta jasno šalje poruka da je ovo borba za opstanak Crne Gore, koja je sve manje fašizirajuća i sve manje sklona prodaji tuđim interesima, te da se bliži kraj agresivnom srpskom uticaju.

Ne treba smetnuti s uma da danas među učesnicima Pokreta IMA NAS više od 90% čine mladi ljudi koji predstavljaju budućnost slobodne i evropske Crne Gore. Da se približava vrijeme postepenog iščezavanja kvinslinških kreatura tipa Demokratskog fronta, ili njegovih bukvalnih kopija Demokrata, Srpske narodne partije Vladimira Jokovića, baška srpskih prirepaka Ujedinjene ili Prave Crne Gore, poručio je  Cerović u razgovoru za Gradski portal.

Tako i nedavne drastične manifestacije četništva u slobodarskom Nikšiću, vidi kao plod Vučićeve novčane i propagandne investicije, stalnog vršljanja njegovih emisara iz Srbije ili Hercegovine, te djelatnosti Srpske pravoslavne crkve koja je, kako kaze, uvijek četničku kokardu stavljala visoko iznad jevanđelja.

“Sve je to bukvalno jedna ista srpska šovinistička partija, sve to drži da su Srbi, i samo Srbi uvijek u pravu, sve to misli da je Srpska crkva starija i od Hrista i od civlizacije. Sve će to odjednom padati s istim treskom kao kad je padao Miloševićev režim, a svi Srbi, koji su do dolaska Miloševića bili normalni i uvaženi građani Hrvatske, traktorima i zapregama stizali u Beograd. Ne trpi ni Evropa rađanje fašizma na svome tlu. Nije slučajno jasno stavila do znanja današnjoj crnogorskoj vlasti da će je izolovati ukoliko i dalje bude divljala i fašizirala sa Lekićem ili bez njega”, ističe Cerović.

Dodaje i da smatra da Lekićeva vlada nikada neće bii formirana.

“Smjelo tvrdim da Lekić neće vidjeti predsjedništvo vlade ni koliko svoje uši. Izmjene Zakona o predsjedniku države već ne predstavljaju ništa drugo nego karikaturu sadašnje skupštinske većine i operetski smiješne Abazovićeve vlade. Crnogorski Srbi, koji danas isključivo vladaju u Crnoj Gori preko navodne skupštinske većine, probaće da još koji mjesec odlažu neminovne i njima nesklone parlamentarne i predsjedničke izbore, ali su očigledno dogurali cara do duvara”, navodi književnik.

Izbori su, kako naglašava, po mišljenju ukupnog demokratskog Zapada, i opozicije, a posebno po mišljenju crnogorskog demokratskog Pokreta IMA NAS neminovnost i realna sadašnjica.

“Ne zaboravite da više od 90% crnogorske dijaspore diše crnogorskim plućima, da se ponosi crnogorskom zastavom na Ist riveru, da je i na referendumu 2006. godine crnogorska dijaspora pružila značajan doprinos sticanju crnogorske nezavisnosti”, podsjeća Cerović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *