RANIJE SLUŽIO U TUTINU: Sveštenik Simo izvršio samoubistvo u Vučitrnu

Sveštenik Simo Čimburović (48) pronađen u beživotnom stanju u parohijskom domu u Vučitrnu

Prema pisanju Ekonomija onlajn popadija je oko 23 sata sinoć nazvala policiju nakon što je zatekla beživotno tijelo svog supruga.

Okolnosti smrti još nisu poznate, a mediji tvrde da je pored tijela pronađeno pismo, prenosi Kosovo-online.com.

Policija je saopštila da je tijelo preminulog sveštenika upućeno na obdukciju.

Portparol policije za region Mitrovice Avni Zahiti naveo je, prenosi „Koha“, da su slučaj policiji prijavili članovi porodice žrtve.

Prema njegovim riječima, na licu mesta pronađen je i pištolj.

„ Kao materijalni dokaz na licu mjesta je pronađeno i oružje – pištolj. Policijski istražitelji po ovlašćenju tužioca su započeli uviđaj radi rasvetljavanja okolnosti slučaja. Po nalogu tužioca beživotno tijelo se šalje na obdukciju“, rekao je Zahiti.

Eparhija raško-prizrenska oglasila se saopštenjem povodom tragične smrti sveštenika Sime Čimburovića u Vučitrnu.

Kako se navodi u saopštenju “sa dubokom tugom osjećamo potrebu da obavijestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu”.

“Eparhija raško-prizrenska primila je kasno sinoć obavještenje da je privremeni paroh vučitrnski, sveštenik Simo Čimburović (48) pronađen u beživotnom stanju u parohijskom domu u Vučitrnu. Istraga policije je u toku, ali prema do sada raspoloživim informacijama riječ je o samoubistvu. Iskreno izražavamo naše saučešće porodici tragično preminulog sveštenika, uz molitve Gospodu da im podari utjehu i snagu u ovoj teškoj situaciji”, piše u saopštenju.

Sveštenik Simo Čumburović prije odlaska u Vučitrn službu je započeo u Tutinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *