SVI ŽELE POMOĆI: Kamioni iz Sandžaka krenuli za Tursku, akcija se nastavlja

Građani Sandžaka masovnim odzivom podržali su sve akcije pomoći ugroženim područjima Turske, ali i Sirije.

Akije prikupljanja pomoći uveliko traju, a šleperi pomoći krenuli su prema Turskoj.

Četiri puna kamiona humanitarne pomoći koju su novopazarci prikupljali nekoliko dana na više lokacija u gradu, krenula su danas oko 11 sati put Republike Tusrske.
U akciji sakupljanja humanitarne pomoći je učestvovalo više udruženja i humanitarnih organizacija, među kojima je organizacija “Put sredine” dala nemjerljiv doprinos.

Prikupljena je hrana, ćebad, zimska garderoba i obuća, gumene čizme, ali i određena količina novčane pomoći.

Srpski filantropski forum i udruženje Svetionik iz Novog Pazara prikupili su oko 40.000 evra u okviru akcije solidarnosti za zemljotresom pogođena područja Turske i Sirije. Iz Svetionika je saopšteno da je više od 120 pojedinaca i kompanija doniralo skoro polovinu planirane sume koja iznosi 10.000.000 dinara, a da je najveći donator Eliksir Fondacija, koja je obezbijedila 30.000 evra.

“Sredstva će biti iskorišćena za obezbjeđivanje hrane, vode, lijekova, kao i skloništa i privremenog smještaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima”, navode u ovom udruženju.

Iz Tutina polazi dva šlepera robe koji su prikupili stanovnici ove opštine u Sandžaku. Ona će biti dostavljena u ugrožena područja Republike Turske. Kako je saopšteno vrijednost donacije je oko 150 hiljada evra.

Na sedžadi koja je postavljena 10.02.2023. godine u tutinskom medžlisu nakon džume namaza za pomoć narodu Turske i Sirije, prikupljeno je 16.860€ (ŠESNAEST HILJADA OSAMSTO ŠEZDESET EURA)
“Molimo Allaha da nagradi sve džematlije, a našoj braći da olakša i podari sabura, a umrlima podari deredžu šehida!”, saopštili su iz Islamske zajednice (Medžlis Tutin).

Planiranu pomoć u rekordnom roku prikupili su i građani Sjenice. Kamioni sa porukom “Sjenica uz narod Turske i Sirije” biće upućena tokom dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *