Omeragić: Najpoštenije je da nakon predsjedničkih izbora budu vanredni parlamentarni

Najpoštenije prema građanima je da se nakon predsjedničkih izbora raspišu vanredni parlamentarni izbori, kaže portparol Bošnjačke stranke (BS) Adel Omeragić

Printscreen/Gradska tv

Tema formiranja “nove vlade”, s jedne strane odlazećeg premijera Dritana Abazovića, a sa druge neustavnog mandatara Lekića, za Bošnjačku stranku, kako ističe Omeragić, nije prihvatljiva.

“Nije ozbiljno govoriti o bilo kakvoj rekonstrukciji vlade kojoj je već izglasano nepovjerenje, i to u avgustu prošle godine. Bošnjačka stranka ne učestvuje u ovim razgovorima, ni u jednom ni u drugom slučaju jer su politički neutemeljeni”, naglašava Omeragić.

Najpoštenije prema građanima, zaključuje Omeragić, jeste da se nakon predsjedničkih izbora raspišu vanredni parlamentarni izbori, te ističe da je to jedini način da Crna Gora izađe iz krize i vrati se na put evropskih integracija.

Nakon razgovora sa Demokratskom partijom sociijalista, Pokretom Evropa sad i Socijaldemokratskom partijom, ističe Omeragić, te nakon konsultacija sa svojim opštinskim odborima, Bošnjačka stranka će narednih dana, odnosno do kraja nedjelje, donijeti odluku kome će pružiti podršku na predstojećim predsjedničkim izborima.

Činjenica je, naglašava, da Bošnjačka stranka nije nikada odustala od proevropskog puta.

“Od svog osnivanja nijesmo odustali od evropske politike, uvijek smo bili na kursu multietničke, proevropske, građanske Crne Gore i kada smo birali partnere sa kojima treba da sarađujemo uvijek smo se toga držali, i kada je to u pitanju ne možemo imati kompromise”, kazao je Omeragić.

Dodaje da je uvjeren da će, kako teče kampanja, građani Crne Gore, kao zrelo društvo, staviti državne interese na prvo mjesto.

Prethodnog vikenda smo na sjednici Glavnog odbora donijeli odluku da nećemo imati predsjedničkog kandidata i nakon toga smo obavili razgovore sa strankama koje su to željele, kako bi odlučuli kojeg ćemo kandidata podržati. Pritom smo jasno stavili do znanja da je za Bošnjačku stranku veoma važno da podrže kandidata koji neće odustati od evroatlanskikih integracija, poručio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić, u emisiji “Znam da znaš”, Gradske RTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *