Prapalo još jedno zasijedanje SO-e Tutin: Partneri traže kapitulaciju SDA Sandžaka

Na zasijedanje stigla samo četiri odbornika SDA Sandžaka

Redovna sjednica SO-e Tutin, koja je prvobitno bila zakazana za  22.03.2023., u 12 časova, ponovo nije održana zbog nedostatka kvoruma jer su sjednici prisustvovala samo četiri odbornika SDA Sandžaka.

Pregovori između SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) o formiranju nove skupštinske većine u Tutinu nisu okončani.

Nakon odlaganja sjednice Skupštine opštine na kojoj je trebalo i da se objelodani nova većina u Tutinu nisu se oglašavali predstavnici ove dvije političke partije.

Predsjednik opštinskog odbora SDA Sandžaka Kenan Hot ranije je rekao da pregovori imeđu SDA Sandćaka i stranke pravde i pomirenja (SPP) intezivno traju, da su u poodmakloj fazi u opštinama Tutin i Sjenica, te da se radi na strateškom dokumentu za saradnju na nivou Grada Novog Pazara.

Međutim, kako saznajemo za ‘stratešku saradnju”  Stranka pravde i pomirenja svojim partnerima je ispostavila dugačku listu zahtjeva. Pored gotovo svih ključnih funkcija u lokalnoj vlasti od SDA Sandžaka traže da u ovoj opštini retroaktivno proglasi Dan žalosti povodom smrti osnivača ove partije Mumaera Zukorlića, ali i odrcianje od kako navode ‘paravjerske tvorevine’.

Nova sjednica zakazana je za utorak, 28. marta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *