Kurti: Vučiću neću dozvoliti da posjeti Kosovo, to je osoba koja negira Račak

Na tvrdnju novinara da se Vučić neće umoriti od postavljanja zahteva, Kurti je rekao da ga nije briga hoće li se Vučić umoriti ili ne

Foto: facebook

Kurti je istakao i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko bude tražio da dođe na Kosovo, neće dobiti dozvolu.

Kako je rekao, “čovjek poput Vučića, koji dovodi u pitanje masakr u Račku i smatra ga izmišljotinom, nepoželjna osoba na Kosovu”.

“Nisam dobio nikakav zahtjev za takvu posjetu i naravno, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu. Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promjenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da neću dati dozvolu. Ali, bolje je da jednom zatraži. Sada kada smo rekli da mu ja ne dajem dozvolu, on je neće ni tražiti. Bilo bi bolje da je uputio zahtjev, ali šta da radimo sada, rekao sam”, naveo je Kurti.

Na tvrdnju novinara da se Vučić neće umoriti od postavljanja zahteva, Kurti je rekao da ga nije briga hoće li se Vučić umoriti ili ne.

“Nije me briga hoće li se umoriti.”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da do juna planira da posjeti Kosovo kako bi ostao “jedan ili dva dana i posjetio Srbe na sjeveru i jugu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *