Vučić u Novom Pazaru: Znam da ću srca Bošnjaka teško da osvojim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Novom Pazaru da će država u budući Kliničko-bolnički centar (KBC) u ovom gradu uložiti najmanje 64 miliona evra.

Foto: RTVNP

“Nisam došao da vam se dodvoravam, jer znam da ću srca Bošnjaka teško da osvojim, nešto sopstevnom krivicom zbog nečega iz mnogo davnog perioda, ali i zbog mnogih laži, predrasuda i svega drugog što slušam o sebi i ovdje i u nekim drugim mjestima u regionu”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete Novom Pazaru.

On je, prisustvujući ceremoniji obilježavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u ovom gradu, okupljenim građanima rekao da to pokazuje odnos države prema Novom Pazaru i njegovim građanima.

“Bolnica će za dvije i po godine postati KBC, morate da imate dovoljno naučno istraživačkih radova, dobićete dozvolu. Nisam ni razumio da je to od tolikog političkog značaja, a zapravo i kod vas uvijek postoji neka sumnja da će neko nešto da vas izigra, zbog nečega. To će oni nama da pričaju priču, a na kraju će to da ostane bolnica. Neće“, rekao je Vučić.

Foto:RTVNP

Vučić je obećao da će država u motel i manastir Sopoćani i Altun alem džamiju uložiti po 50 miliona dinara, kao i veća transferna sredstva Novom Pazaru.

“Treba da znate da trenutno Novi Pazar dobija četiri puta više para nego što daje državi. Na nama je da podignemo Pazar, ali i Sjenicu i Tutin. Najviše će me obradovati ako pronađemo kapitalno-intezivnu investiciju, jednu dobru fabriku sa pristojnom platom, da možemo dio žena i muškaraca da zaposlimo“, rekao je predsednik Srbije.

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović ocijenio je da će ova investicija biti prekretnica u ovdašnjem zdravstvu.

On je istakao da zgrade ne čine instituciju, već ljudi koji rade.

“Mi smo primili više od 100 mladih ljekara sa najboljim ocjenama. Svi oni su na specijalizaciji. Veliki broj njih je upisao doktorske studije i svi se oni edukuju u prestižnim beogradskim klinikama, tako da očekujemo kada se oni vrate ovo bude još jači i ozbiljniji centar”, rekao je Mahmutović.

On je dodao da “zbog svojih doprinosa i brojnih ulaganja Vučić sa pravom nosi titulu počasnog građanina Novog Pazara i dobitnik je ključeva grada”.

Foto:RTVNP

Grad Novi Pazar je posao izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata Opšte bolnice povjerio konzorcijumu, predvođenom kompanijom “GAT” iz Novog Sada, a koji osim njih čine i novosadski “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša”, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja” i “Remontni centar” iz Užica.

Radovima je predviđena izgradnja novog objekta odjeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odjeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamjena dotrajalih instalacija.

Podsjećamo, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević potpisali su početkom jula prošle godine sporazum o zajedničkom sprovođenju javne nabavke u izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji ove bolnice.

Priprema projektno- tehničke dokumentacije, kao i izmjena planskih akata trajala je nekoliko godina.

Izvor: Free Media/A.Bajrović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *