Rabrenović: Đukanović podnio ostavku u pravo vrijeme

Izuzetan je političar i kao takva ličnost odabrao je trenutak kada je procijenio da je pravo vrijeme da podnese ostavku

Printscren

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović povlači se sa te pozicije. Ovu odluku je saopštio danas na sjednici te partije. Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a biće Danijel Živković, saznaje Portal Standard.

Sutra se očekuje da bude organizovana glavna sjednica te partije, gdje će biti više detalja o organizovanju Kongresa i nastupu DPS-a na budućim vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 11.jun.

Živković je inače bio šef poslaničkog kluba DPS-a.

Milo Đukanović je, koliko god se neko slagao ili ne slagao sa njegovim političkim stavovima, odlukama i svim onim što je on u više od tri decenije radio za DPS i Crnu Goru, političar koji je mnogo višeg ranga nego što je to lokalni, regionalni političar, kazao je Jovo Rabrenović iz Liberalne partije (LP).

“Ima nesumnjivo veliko političko iskustvo i znanje, i jednu sjajnu harizmu. Izuzetan je političar i kao takva ličnost odabrao je trenutak kada je procijenio da je pravo vrijeme da podnese ostavku. Tu ostavku ne treba smatrati tragičnom, i kao posljedicu neke slabosti ni gospodina Đukanovića ni DPS-a, ni cjelokupnog proevropskog bloka kojem svi pripadamo, nego kao ozbiljno djelovanje jednog ozbiljnog čovjeka i političara”, dodao je Rabrenović.

Ovakvi postupci su nešto što treba da slijede i ostali političari, kako u opoziciji, tako i u vlasti jer upravo oni u vlasti imaju mnogo više razloga da podnesu ostavke i traže izmjene u svojim partijama, smatra Rabrenović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *