Ponoš u Novom Pazaru: Znamo šta se desilo u Srebrenici

Foto: printscreen/fb ssp

Predsjenički kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobjedu Srbije” Zdravko Ponoš danas je u Novom Pazaru rekao da se Srbija odredila prema pitanju genocida u Srebrenici kroz Skupštinsku deklaraciju. On je poručio da će se građani na ovim izborima suštinski opredjeljivati da li će Srbija u Evropsku uniju

“Srbija se odredila prema tome kroz Skupštinsku deklaraciju, zauzela jasan politički i vrijednostni stav i kao članica Ujedinjenih nacija poštuje svoje međunarodno preuzete obaveze. To ne treba da bude dio dnevnog preispitivanja među nama, bez obzira da li smo Srbi ili Bošnjaci. Znamo šta se desilo, krivci su kažnjeni, o tome treba da uče djeca u školi, jer je to dio naše istorije,” rekao je Ponoš odgovarajući na pitanje novinara radija Sto plus- da li će, ukoliko očekuje glasove Bošnjaka u Novom Pazaru osuditi genocid u Srebrenici.

Dodao je da onaj ko ima “potrebu da stalno čeprka po tome i ko je pozivao “sto za jednog,”ima prljavu savjest da popravlja prošlost.

Ponoš je novinarima na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, gdje je razgovarao sa građanima, rekao da nema različite priče za ovaj grad, Beograd ili bilo koje mjesto u Srbiji.

“Problemi koje mi kao država imamo vidljivi su u svakom gradu. Mi smo raspolućeno društvo, jer imamo vlast koja je političko čedo Vojislava Šešelja. Oni su nas nekada dijelili na to ko je Srbin, ko nije, a danas nas dijele na to ko je član njihove stranke, a ko nije. I to je isto u Novom Pazaru, Kraljevu, Kragujevcu, Somboru i Beogradu,” kazao je Ponoš.

On je, između ostalog, poručio da će se na ovim izborima građani “suštinski opredjeljivati  da li će Srbija stvarno da ode u Evropsku uniju ili ćemo to da glumimo, a posljednjih deset godina mi smo išli u suprtnom smjeru.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *