Esad Džudžo: Hatar nije šala

Esad Džudžo nekada visoki funkcioner SDA Sandžaka i narodni poslanik ove stranke, u više mandata, u Skupštini Srbije, na svom fb. profilu zapaža “da Srbija još uvijek nije spremna da bude dio civiliziranog svijeta”. Iako je u statusu “disidenta” u svojoj bivšoj stranci Džudžo otkriva koga će glasati na parlamentarnim izborima- “Hatar nije šala,” poručio je 

Razmišljam i djelimično pratim preizbornu kampanju, i zaključujem na osnovu narativa kandidata- da Srbija još uvijek nije spremna da bude dio civiliziranog svijeta. Naravno, ima izuzetaka u liku dr. Biljane Stojković, ispred koalicije građanskih i zelenih pokreta, napisao je na svom fb. profilu Esad Džudžo.

Kaže, u Sandžaku ništa novo: “Tri naša kruga zakopana u svoje stranačke rovove i zadovoljni dijelom kolača u lokalnoj vlasti, koji im je darovao AV, jednom u Novom Pazaru, drugom u Tutinu i trećem u Sjenici”.

“O pravima i slobodama sandžačkih Bošnjaka, niko ne haje mnogo, osim teških ispraznih riječi i foto-populizma,” piše Džudžo.

Džudžo je u svojoj objavi poručio da će na ovim izborima glasati listu SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin.

” Što se tiče parlamentarnih izbora, ipak SDA Sandžaka. Hatar šala nije, a i odnos prema sebi, a o emocijama i planovima za budućnost, nekom drugom prilikom, ali vrlo brzo,”napisao je Džudo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *