Gradski trg u Tutinu ili krpe i zakrpe

Tradicija da učesnici na izborima u Tutinu svoje snage, u finišu kampanje, odmjeravaju na Gradskom trgu u Tutinu postoji više od dvije decenije. Svojevremeno je rahmetli Šemsudin Kučević (SDA Sandžaka)  u šest navrata pobjednik izbora u Tutinu, govorio da je Gradski trg mjerilo podrške koju treba da ima svako ko želi da vodi svoj narod. 

Ko će i da li će od učesnika na izborima, u finišu kampanje, napuniti Gradski trg koji nosi baš ime rahmetli Šemsudina Kučevića tek ćemo vidjediti. Naredna nedjelja je presudna, reklo bi se.

Snage  odmjeravaju SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin, čiji je kandidat upravo ćerka rahmetli Šemsudina Kučevića – Selma, kandidat na listi “Muftijin amanet-SPP” Zaim Redžepović, ali i SDP čiji je lider Rasim Ljajić, te kandidat na listi “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve” Muamer Bačevac iz Novog Pazara.

Do sada su učesnici kampanje uglavnom  birače obilazili u manjim grupama u Tutinu i selima na Pešteru. Tiha kampanja, pred samo finale, preselila se polahko na gradske ulice. Trka se vodi “između dvije bandere” gdje su iz tabora stranaka koje će se boriti za glasove građana Tutina razastrli “svoje krpe i zakrpe”.

-SLOBODA, DEMOKRATIJA, AUTONOMIJA – SDA SANDŽAKA DR SULEJMAN UGLJANIN (13)

-MUFTIJIN AMANET -SPP- USAME ZUKORLIĆ (8)

– SDP – PROJEKTI ZA RAZVOJ TUTINA (1)

Izvor: TT tim

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *