SDA Sandžaka: Obraz Bošnjaka neće braniti Vučić i Vulin

Foto: Eldar/SDA Tutin fb

Sinoć je Tutinu lista “SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin” održala svoj završni predizborni skup u ovoj opštini. Pristnima se na Gradskom trgu-Šemsudin Kučević obratio lider ove stranke Sulejman Ugljanin, te kandidati za narodne poslanike Enis Imamović, Selma Kučević, Salih Hot i Adnan Šehović

Na početku skupa predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka u Tutinu Dženis Preljević je okupljenim građanima uputio poruku da u Tutinu postoje samo jedan amanet, a to je, kako je kazao, “amanet rahmetli Šemsudina Kučevića”.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je između ostalog kazao da samo SDA Sandžaka ima napisan program sa kojim izlazi na ove izbore. On je poručio da ova stranka zna kako će svoj program sprovesti u djelo “jer ima sposobne ljude za sve navedeno u njemu.”

“Rasli ste pod svjetlom Šemsudina Kučevića”, rekao je Ugljanin i pozvao građane Tutina da na ovim izborima glasaju listu SDA Sandžaka.

Foto: Eldar/SDA Tutin fb

Selma Kučević, kandidatkinja za narodnog poslanika, je u svom obraćanju poručila da će se SDA Sandžaka izboriti da Bošnjaci u Ustavu Srbije budu definisani kao narod.

Kazala je da su se tokom izborne kampanje čule različite uvrede od različitih političara.

“Moj rahmetli babo Šemsudin Kučević nikada nije vrijeđao svoje sunarodnike, ma kojoj partiji pripadali,”rekla je Kučević i poručila da mržnja nikad nije oružje ove stranke, već “širom ispružena ruka za sve građane Sandžaka”.

Pojedinim političarima koji drže govore Bošnjacima, puna su im usta patriotizma, a što pređu Rašku, izgube i ton i sliku, rekao je prvi na listi SDA Sandža i kandidat za narodnog poslanika Enis Imamović.

Imamović je rekao da je program SDA Sandžaka ugovor sa narodom, te da “obraz Bošnjaka neće braniti ni Vučić ni Vulin, niti oni Bošnjaci koji su se prodali za šaku vlasti”.

“Grdno su se prevarili oni koji su pomislili da će se Tutin i Tutinci prodati,” poručio je Imamović.

Foto: Eldar/SDA Tutin fb

Poruke biračima u Tutinu uputili su i aktuelni predsjednik opštine Tutin Salih Hot kao kandidat za narodnog poslanika i Adnan Šehović.

Hot je između ostalog rekao da će se SDA Sandžaka boriti i za decentralizaciju i “povećanje nadležnosti lokalne samouprave.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine SDA Sandžaka je u Tutinu osvojila nešto više od 7.000 glasova.

Izvor: TT tim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *