Reagovala SDA Sandžaka: SPP želi nemir i podjele među Bošnjacima Sandžaka

Foto: Snews/Tutin press

Sinoć je na preizbornom skupu lider liste “Muftijin amanet-SPP” Usame Zukorlić uputio niz oštrih, a kako je danas ocjenila SDA Sandžaka, prijetećih i uvredljivih poruka na račun ove stranke.

Zukorlić je govoreći o izgradnji autoputa kroz Sandžak uputio poruku “oni mogu samo da obilaze naše radove, da šnjuhaju i da gledaju,” te u jednom trenutku tokom svog govora poručio- kada SPP preuzme vlast u Tutinu da će svi “završiti u šahte” koje će on za njih izgraditi. Slične poruke stigle su i od kandidata za narodnog poslanika iz Tutina Zaima Redžepovića, te Ljutvije Balkana.

Foto: screenshot

“Predstavnici SPP-a u svojim javnim istupima, tokom izborne kampanje, u više navrata koristeći govor mržnje, laži i dezinformacija otvoreno su iskazali namjeru da unesu nemir, nervozu i podjelu među Bošnjacima Sandžaka,” saopštio je Gradski odbor SDA Sandžaka iz Novog Pazara.

“Pored toga na njihovom predizbornom skupu u Tutinu, uputili su prijetnje i uvrede SDA Sandžaka,” navodi se u saopštenju.

Ova stranka je saopštila da je praćenjem predizbornih aktivnosti svih političkih stranaka u Novom Pazaru “aktivno radila na uspostavljanju pozitivne političke klime,” te da danas neće uputiti svoju delegaciju na predizborni skup SPP-a u Novom Pazaru.

TT tim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *