Ugljanin: Ja sam dobro, žao mi je Šaipa

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin zadovoljan je izbornim rezultatom. Kaže da ga brojke ne zabrinjavaju i da neće ništa mijenjati u svojoj politici

On je na konferenciji za novinare rekao da neće ništa mijenjati u svojoj politici i da ga brojke ne zabrinjavaju. Istakao je da bi bio ponosan i na manju podršku, jer su to sve glasovi građana koji podržavaju njihov politički program, koji su predstavljali tokom kampanje.

“Naša dva poslanika, koji imaju znanje, iskustvo i dokazane sposobnosti, već imaju napisan program o tome šta će konkretno tražiti, šta su im prioriteti u uopšte kako će postupati u Skupštini Srbije, na koji je preko 20.500 građana dalo svoj ovjeren potpis. Nismo jedini koji su na ovim izborima dobili manje poslanika i to nas ne obeshrabruje”, rekao je Ugljanin.

On je odgovarajući na pitanje radija Sto plus rekao da im je interes osnivanje poslaničke grupe u parlamentu, te da očekuje podršku manjinskih stranaka iz Vojvodine i opozicije.

“Mi ćemo tražiti ljude koji će da podrže naš program i da se zalažu za njega, jer bi se formiranjem poslaničke grupe naš glas bolje čuo. Međutim, ukoliko do toga ne dođe, bićemo zadovoljni i samostalnim djelovanjem naša dva poslanika”, rekao je Ugljanin.

On smatra da su Albanci na ovim izborima bili diskriminisani i da mu je žao što njihov dosadašnji partner, Partija za demokratsko djelovanje Šaipa Kamberija nije osvojila nijedno poslaničko mjesto.

Izvor: radio Sto plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *