Ljajić teško povrijeđen, Gogić poginuo na licu mjesta

Screenshot/ Telegraf.rs

Rasim Ljajić lider SDP-a i bivši potpredsjednik Vlade Srbije, teško je povrijeđen, a Bogdan Gogić, predsjednik IO SDPS poginuo je u teškoj nesreći koja se dogodila jutros na autoputu u visini kod Ražnja. Gogić se nalazio za volanom Škode koja je sletjela sa ceste, probila zaštitnu ogradu te se prevrnula na krov. 

Uviđaj na mjestu nesreće i dalje traje, a intervenisali su i vatrogasci. Srbijanski mediji objavili su prve fotografije sa mjesta nesreće na kojima se vidi da je automobil u kojem su bili Gogić i Ljajić totalno uništen.

Ljajić je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Niš sa teškim tjelesnim povredama ali nije životno ugrožen, potvrdio je to ranije direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić

Ljajić je, kako navode mediji, zadobio serijski prijelom rebara, tri rebra, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prijelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prijelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prijelom lopatične kosti.

Izvor: Agencije/mediji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *