Otvoreno pitanje: Zašto je “porodična istraga” skrivana od Elme Elfić Zukorlić

screenshot

Veo tajne sa zahlađenih odnosa između Usame Zukorlića i Elme Elfić Zukorlić, druge supruge rahmetli Muemera Zukorlića lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP), i dugogodišnjeg muftije, djelimično je skinut tokom današnjeg dana. Prvo je na varnrednoj konferenciji za štampu Usame Zukorlić iznio sumnju da je njegov otac nije preminuo prirodnom smrću, a samo nekoliko sati docnije oglasila se Elma Elfić Zukorlić otkrivajući da nije ništa znala o istrazi koju je sprovela porodica Zukorlić

Elma Elfić Zukorlić je saopštila – da su njena djeca i ona jako uznemireni navodima koji su danas izrečeni, “također, nemamo nikakve informacije da je analiza uzoraka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim labaratorijama su vršene analize”.

Sve što porodica zna, istakla je, saznali su putem medija.

“Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, napisala je Elma Elfić Zukorlić.

Elfić je na početku svoj saopštenja naglasila da je njen sin Amir Zukorlić, pozvan neposredno pred samu konferenciju koja je održana na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru.

Iako je Usame Zukorlić na današnjoj konferenciji zatražio uzdžanost medija ova reakcija druge supruge rahmetli Muamera Zukorlića sa kojom je provodio i dane prije tragične smrti otvorila je niz novih pitanja. Prije svega zašto je “porodična istraga” skrivana od supruge Elme Elfić Zukorić.

Nakon što je kazao da porodica sumnja da je Zukorlić otrovan i da je to razlog njegove smrti prije pet mjeseci i četiri dana Usame Zukorlić (najstariji sin iz prvog braka) je istakao da je to istraživanje “sprovela i inicirala porodica.”

“U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je bilo ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu, prije ukopa su od rahmetli muftije uzeli uzorak”, kazao je Usame Zukorlić.

On je rekao da su iz dvije labaratorije u svijetu dobijeni rezultati koji pokazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

“Iz jedne labaratorije dobili smo nalaz da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, dok je druga labaratorija saopštila da je osoba otrovana hranom”, rekao je Zukorlić.

Višegodišnji muftija i lider SPP Muamer Zukorlić iznenada je umro 6. novembra prošle godine, u 51. godini života. Smrt ga je zadesila nakon održanog predavanja na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru. Kao razlog njegove smrti tada je naveden srčani udar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *