Vučić će sam da se distancira od Dodika

screenshot/ Vučić, Dodik

Na osnovu toga kakvu će poziciju imati SPS i Ivica Dačić tačno ćemo znati kakvu će politiku Aleksandar Vučić voditi u odnosu na Rusiju i Evropsku uniju, kaže za RSE Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. On smatra da će Vučić sam da se distancira od Dodika

Dodik ne smie da napravi bilo kakav veći iskorak dok ne dobije zeleno svetlo iz Moskve. U stvari, čitava priča o Dodiku je priča o Moskvi i korupciji. A Rusija se sada nalazi u jako lošem položaju zbog politike Vladimira Vladimiroviča Putina. Ovaj rat sa Ukrajinom potpuno je okrenuo svjetsko javno mnjenje protiv Rusije, izjavio je za RSE Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.

On smatra da će Vučić sam da se distancira od Dodika “zato što više ne može da bude neutralan kad je u pitanju agresija Ruske Federacije na Ukrajinu”.

“Sve te njegove priče kako hoćemo da ostanemo u dobrim odnosima sa Rusijom i da istovremeno nastavimo evropskim putem jako teško prolaze jer se otkrivaju strašni ratni zločini koje ruska vojska čini po Ukrajini”, kaže Čanak.

On navodi da se međunarodno javno mnjenje se sve više okreće protiv Rusije i sada se oštrim pogledom gleda ko je s koje strane.

“Vučić ne sme da rizikuje da ostane sam sa Rusijom jer će biti udavljen. Ako je Rusija uspela da u političkom smislu udavi Belorusiju – šta tek može da uradi Srbiji. Mislim da to je potpuno jasno. I zato će Vučić morati da se oslobodi svih onih koji su u vezi ili na vezi sa aktualnim režimom u Rusiji. Tu pre svega mislim na Ivicu Dačića i Socijalističku partiju Srbije. Na osnovu toga kakvu će poziciju oni zauzimati u budućoj vlasti tačno ćemo znati kakvu će politiku Vučić voditi u odnosu na Rusiju i Evropsku uniju”, zaključio je Čanak, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *