Prijepolje: Grešni samo kadrovi bošnjačke nacionalnosti

Screenshot/Prijepolje

Na prijedlog predsjednika opštine Prijepolje i Opštinskog vijeća na narednoj sjednici SO-e Prijepolje planirana je smjena Sabire Hodžić, v.d. direktora Biblioteke “Vuk Karadžić” i Ilde Čolović, v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolje

One će biti zamijenjene kadrovima Srspske napredne stranke (SNS) Marijom Savičević i Draganom Varaklić. Hodžić i Čolović su na ove funkcije bile postavljene kao kadrovi Stranke pravde i pomirenja (SPP).

U obrazloženju svoje odluke predsjednik Babić je naveo da je nezadovoljan dosadašnjim radom rukovodioca ove dvije ustanove, te dok se on nalazi na mjestu predsjednika opštine insistiraće na poštovanju zakona. Od novih vršioca dužnosti očekuje da vrate poljuljani ugled ovim dvijema institucijama.

Nezadovoljni smo radom i svim dešavanjima u Turističkoj organizaciji i Biblioteci “Vuk Karadžić”. Počevši od zapošljavanja pa do saradnje sa nama. Smatram da na mjestima direktora više ne treba da se nalaze Ilda Čolović i Sabira Hodćić. Takođe, ovo je početak preispitivanja rada svih funkcionera imenovanih od strane političkih stranaka, kazao je Babić, prenosi PP medija.

Predsjednik opštine Vladimir Babić je najavio da će opštinsko vijeće, provjeriti poslovanje i drugih direktora javnih ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Ukoliko bude uočenih nepravilnosti, Babić ne isključuje nove kadrovske promjene.

Međutim, nije jasno kako Babić među koalicionim partnerima bošnjačkih stranaka SPP i SDP nije pronašao nikoga da zamjeni v.d. direktorice u ove dvije ustanove.

O smjeni svojih kadrova danas se nije oglasila Stranka pravde i pomirenja (SPP).

TT tim

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *