Lažna vijest, a šejtan ne miruje

Foto: screnshot/

Informacija da je u smrskanom vozilu lidera SDP-a Rasima Ljajića pronađena torba od dva miliona eura i to u novčanicama od po 500 i 50 eura postala je medijski plijen portala koje kontroliše Stranka pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlića

Iako je tokom dana Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo “da nisu tačni navodi da je na mjestu saobraćajne nesreće, 10. aprila, u kojoj je teže povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, pronađeno više od dva miliona eura, kao i da se protiv Ljajića vodi istraga,” portal “Sandžakpress” objavljuje tekst: “GLAS JAVNOSTI NE ODUSTAJE: U 12 navrata Ljajić iznio 80 miliona eura – Novac povjerio izvjesnom Enku Zlataru sa Kapali Čaršije”!

“Nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom, niti većem iznosu. Nije tačna informacija da se protiv Ljajića vodi istraga, kako je to navedeno na pojedinim portalima internet stranica”, navelo je tužilaštvo u saopćenju objavljenom na svom sajtu.

Građanski aktivista i osnivač NVO FORUM 10 Fahrudin Kladničanin, na twitteru je objavio da je lažna vijest o navodnih dva miliona evra u Škodi kojom se vozio Ljajić potekla iz kuhinje u Novom Pazaru.
Kladničanin je napisao “Vijest o dva miliona eura koja su pronađena u automobilu Rasima Ljajića skuhana je u Novom Pazaru.” On dodaje da nikada ne piše neprovjerene informacije te da ima informaciju da je cijena za tu objavljenu laž 73 evra.
Portal “Sandžakhaber” koji je naklonjen Sandžačkoj demokratskoj pariji (SDP) Rasima Ljajića objavljuje kolumnu: I, ŠTA ĆEMO SAD?

“Šejtani ne miruju, konstantno napadaju pa se na isto moralo odgovoriti”, piše imeđu ostalog na početku ove kolumne koju potpisuje A.Hot.

“Džaba klanjate, pozivate na vjeru, dzaba vam i džamije i tespihi i svete knjige kada nemate ljudskosti, empatije i imana u duši, kada je sve to predstava i kada želite smrt drugome, a sve iz jednog prostog razloga – jer ne možete da ga pobjedite”, piše autor u tekstu kojeg uz naslov prati slika Jahije Ferhatovića, potpredsjednika SPP-a i narodnog poslanika.
Poručuje: “I, spremite se, dobro se pripremite, jer ćemo u narednom periodu objaviti koliko para ste u posljednjih par godina dobili od države za Kuhinje, medije, fantomska udruženja, za koje poslove, kako i kome, pa će narodu postati jasno ko ste i šta ste, ali će vas i pitati za šta su oni posljednjih godina davali pare i gdje su”.

“Samo da Ramazan prođe, pa će biti veselo. To vam garantujemo”!, navodi se na kraju poruke teksta.

Foto: printscreen/Raja Rodić

“OVO JE ČOVEK KOJI ZA 73 evra OBJAVLJUJE LAŽNE VIJESTI ZA LJAJIĆA! Raja Rodić medijski MENGELE, lažirao potpis Đinđića, prao pare preko Kosova, više puta ležao ROBIJU”!, otkriva “Sandžakhaber” identitet vlasnika prtala “Glas javnosti” uz opsežnu biografiju.

“Istini za volju, a to je ono što će i nadležni organi utvrditi, jeste, da cijela ova priča o dva miliona u Škodi, dolazi iz Novog Pazara a sve preko osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja sa kojim SPP ima veoma bliske odnose i koji je blizak sa vlasnikom ovog medijsko-kanalizacionog portala, koji više liči na zonu sumraka nego na medijski portal,”piše u “kolumni” -I, ŠTA ĆEMO SAD?

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu apelovalo je na javnost i medije da u cilju nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka ne plasiraju u javnost nezvanične i neprovjerene informacije.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 09:30 sati kod Ražnja, Ljajić je zadobio teže povrede, a poginuo je Branko Gogić (46), koji je vozio automobil.

TT tim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *