Jakšić predložio evakuaciju Dodika u sigurnu kuću

Printscreen/N1

Glasanje protiv Rusije u Ujedinjenim nacijama je samo “dio liste koja je ispostavljena” predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a vrlo visoko na toj listi je i pitanje Bosne i Hercegovine, smatra spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

Govoreći o srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, ocjenio je da se “ovakva vrsta njegovog političkog angažovanja približava kraju”.

“Za to je on najodgovorniji, i retorikom, i osionim stavom, neuvažavanjem Visokog predstavnika i institucija BiH, separatnim postupcima koji su prst u oko, ne samo Sarajevu nego čitavom Zapadu”, rekao je Jakšić u emisiji Studio Live na N1.

Vučić ne može da bude zadovoljan ovakvim Dodikovim ponašanjem. Da može da mu, čak, ponudi da se evakuiše iz Banja Luke i da dobije sigurnu kuću u Beogradu i da se na taj način spasi od sankcija koje je dobio od amerikanaca, britanaca, a uskoro kako se očekuje i od EU i da na taj način spase svoje kapital i sebe”, kazao je Jakšić.

On je dodao: “U suprotnom slijedu , ako mu je Kristijan Šmit dao žuti karton, onda Vučić može da da takođe žuti karton, dva žuta kartona ,kao što znamo , su po automatizmu crveni.”

“Ovakav Dodoik je balast Vučiću u trenucima kad on pokušava da na neki način promijeni svoju spoljnu politiku. Odnosno, da se vrati onome što treba da bude pozicija Srbije, a to je Srbija na Zapadu”, rekao je Jakšić u programu N1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *