Na zahtjev porodice Zukorlić,eshumacija tijela odložena

Foto: Arhiva

Eshumacija tijela Muamera Zukorlića trebalo je da se obavi sutra, po nalogu Višeg tužilaštva iz Novog Pazara.

“Mi smo zamolili da se ekshumacija, koja je trebalo da se obavi sutra, odloži jer porodici treba vremena da se psihički za to pripremi”, izjavio je Usame zukorlić za Prvoj televiziji.

Prema njegovim riječima Zukorlićevi najbliži članovi porodice i saradnici prolaze kroz najteži period.

“Ovo je vrlo neugodna, vrlo teška i vrlo emotivna situacija. Međutim potreba da se zna istina o okolnostima pod kojima je naš otac i lider umro nam daje snagu da prevaziđemo te emocije i teškoću koju osjećamo”, rekao je Usame Zukorlić Prvoj televiziji.

On je kazao da je Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića.

“Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se cjelokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage”, kazao je Usame Zukorlić.

Prije nekoliko dana, aktuelni predsjednik SPP-a Usame Zukorlić podnio je Republičkom javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv N.N. osoba, kao i laboratorijske nalaze koji, kako vjeruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

Muamer Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *