Srpski policajac pobjegao u Albaniju

Screenshot/ Arhiva

Odbjegli srpski policajac u Crnu Goru iz Srbije ušao preko graničnog prelaza Špiljani-Dračenovac

Srpski policajac Danilo Stojanović je brat potpredsjednika Opštine Berane Darka Stojanovića i brat od strica načelnika Centra bezbjednosti Berane. Njega srpski organi prema pisanju medija sumnjiče da je dio kriminalne grupe uhapšenog Darka Šarića iz Pljevalja.

Stojanović je danas pobjegao iz automobila u Albaniju, tokom policijske kontrole na graničnom prelazu kod Plava, potvrđeno je nezvanično portalu CdM iz policije.

Stojanović je, kako nezvanično saznaje CdM, bio saputnik u vozilu koje je krenulo za Albaniju.

Kada su granični policajci počeli da kontrolišu automobil i osobe u njemu, Stojanović je otvorio vrata i pobjegao prema Albaniji.

Povodom informacije o tome kako je srpski policajac Danilo Stojanović pobjegao danas iz automobila u Albaniju, tokom policijske kontrole na graničnom prelazu kod Plava,večeras su se oglasili iz Uprave policije.

Danas, 17. aprila oko 9.30 časova na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija je vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V.R. (43), u kojem se kao suvozač nalazio D.S. (43), koji je imao identifikacioni dokument Republike Srbije. Nakon uvida u lična dokumenta policijski službenici su vozilo usmjerili na drugu liniju granične provjere, nakon čega je D.S. izašao iz vozila i dao se u bjekstvo“, naglasili su u zvaničnom saopštenju iz Uprave policije.

Prethodno je Stojanović, kako dodaju, ušao u Crnu Goru iz Srbije na graničnom prelazu Dračenovac.

“Napominjemo da tada, tj. u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore danas 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna potjernica. Nakon registrovanja ulaska D.S. u Crnu Goru, o tome su upoznati nadležni organi Republike Srbije sa kojima je ostvarena dalja komunikacija. Uprava policije preduzima mjere i radnje u cilju lociranja D.S“, istakli su oni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *