Novi Pazar: Niko nije tražio da u istrazi učestvuju tužioci iz BiH

printscreen/Prva

Tužilaštvo nema nikakve informacije o navodima da će u istrazi učostvovati tužioci iz Bosne i Hercegovine, rečeno je Radiju sto plus. 

Ekshumacija tijela bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, koja je bila planirana za ponedjeljak, odložena je iz, za sada, nepoznatih razloga.

Kako prenosi portal Radio sto plus, u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru potvrdili su da danas neće biti ekshumacije, ali bez navođenja novog termina i razloga zašto je odložena.

“Što se tiče natpisa da je traženo da u istrazi učestvuju i tužioci iz Bosne i Hercegovine, nama se niko nije obratio sa takvim zahtjevom, niti imamo bilo kakve informacije o tome”, kratko je rečeno Radiju sto plus.

“Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se i ono uključi u ovaj proces iz razloga što je muftija Zukorlić bio i državljanin Bosne i Hercegovine, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza koja bi izvršila eshumaciju i obdukciju”, rekao je nedavno u izjavi za Prvu Usame Zukorlić.

On je kazao da bi se tako cjelokupna istraga uradila na najkvaliteniji način “da ne bi sutra niko ostavio neke tragove sumnje u konačne rezultate istrage”.

Ekshumaciju tijela Zukorlića, koji je u trenutku smrti bio i potpredsjednik Skupštine Srbije, Tužilaštvo je naložilo u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

Više tužilaštvo postupa po prijavi Zukorlićevog sina, Usamea, koji je  tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, uz laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je naveden srčani udar.

Izvor: Radio sto plus/TT tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *